Blogolj!

A román politikában feltétel az idiotizmus

MadMax

Ma majdnem súlyos balesetet szenvedtem, de az anyagi kár így is jelentős. Pedig csak ültem az asztalnál és híreket olvastam. De mikor ahhoz a részhez értem, hogy

Háborús propagandával vádolja Kelemen Hunort a volt román vezérkari főnök,

na ott nem csak bennem tört össze valami, de visszakézből levertem a kedvenc bögrémet az asztalról. Persze nem csak ennek köszönhetően szöktek cifra szavak a számra, melyeket most inkább nem írnék le, mert némelyik nemhogy nyomdafestéket nem tűrő, de még a monitor is kisül tőlük.

Mircea Chelaru - Fotó: Mediafax

Ráadásul ez a Mircea Chelaru nevű nyugalmazott tábornok már az ügyészségen is feljelentette az RMDSZ elnökét, aki a június 6-ai úzvölgyi incidensről tett kijelentései miatt kellene szégyenkezzen. Szerintük.

Nem tudom dereng-e mindenkinek, de ott mintha békés tüntetők élőláncot vontak volna, és a román szélsőséges huligánok voltak azok, akik erőszakhoz folyamodtak. De ez az elmeroggyant kiakadt azon, hogy Kelemen Hunor az úzvölgyi incidenst követő napon a francia közszolgálati rádiónak adott interjújában azt merte mondani, hogy az incidenst szerinte néhány román civil szervezet, illetve néhány ortodox pópa és nyugalmazott katonatiszt provokálta ki, utóbbiak között említette Chelaru tábornokot is. Kelemen Hunor vandáloknak nevezte azokat, akik megtámadták az élőláncot alkotó székelyföldieket, összetörték a temetőkaput, kicsavarták a földből a magyar katonák fakeresztjeit és kövekkel dobálóztak.

"Látható volt, hogy az élőlánc megtámadása koordináltan történt" - jegyezte meg a politikus. Ahogy a videókon is jól láthattuk.

Namost ez a jómadár, aki 2000-ben néhány hónapig a hadsereg vezérkari főnöke volt, jelenleg pedig a Román Nemzet Pártja nacionalista politikai szervezet alelnöke, a feljelentésében fenyegetéssel, illetve hamis információk és háborús propaganda terjesztésével vádolja Kelemen Hunort.

Szerinte az RMDSZ elnöke a kijelentésével az állam biztonságát veszélyeztette azzal, hogy aláásta az állampolgároknak a hadseregbe vetett bizalmát. Chelaru bűnvádi panaszában úgy fogalmaz: Kelemen Hunor erőszakos konfliktus kiprovokálásának szándékával tette ezeket a kijelentéseit, amelyek fegyveres összetűzésbe torkollhattak volna, így háborús propagandának minősülnek.

Fegyveres összetűzésbe? A székely tüntetők egy határozat fénymásolatát tartották a kezükben, és úgy alkottak élőláncot. Ti a román hadseregben mivel lőtök te tulok?

Így most kénytelen vagyok átértékelni a román honvédelemről alkotott, amúgy sem túl fényes véleményemet. Mert ha valaki ennyi ésszel vezérkari főnök lehetett, akkor ott bizony elég alacsonyan van a mérce.

Mellesleg csendben jegyezzük meg, hogy a román hatóságok három hét elteltével sem vonták felelősségre az úzvölgyi katonatemetőben történt erőszakos behatolás elkövetőit, míg a békés imalánc magyar szervezői közül kettőt is tetemes pénzbírsággal sújtottak. Valószínűleg a belügyminiszter is egy akkora lumen, mint Chelaru.

https://trianon100.blogstar.hu/./pages/trianon100/contents/blog/75448/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?