Blogolj!

Tomac már eszét vesztette a magyargyűlölettől


Egy magyarnak legyen „megtiszteltetés”, hogy románul beszélhet a közintézményekben. Legalábbis Eugen Tomac pártelnök szerint. Erre csak annyit mondok: kiszólt a lyuk a gödörből. 

Fotó: Epoch Times România

A Băsescu-féle Népi Mozgalom Pártja (PMP) a nép ügyvédjéhez fordul a módosított közigazgatási törvénykönyvvel kapcsolatban – jelentette be Eugen Tomac pártelnök, aki „gyilkos közigazgatási törvénykönyvnek” nevezte a Dăncilă-kormány által sürgősségi rendelettel hatályba léptetett jogszabályt. Ami egyébként nem adott jogokat, inkább megkurtította azokat.

 „Megengedhetetlen, hogy egy idegen kormány, a budapesti kabinet szabja meg Románia kormányának, miként képviselje Románia érdekeit. Valamennyi európai uniós tagállamnak világos külpolitikája van az állam hivatalos nyelvével kapcsolatos törvényi keretet illetően. Ezzel a politikai trükkel a Dăncilă-kormány gyakorlatilag megpróbálja az ország második hivatalos nyelvévé tenni a magyart, ami elfogadhatatlan. Ezt mi az ország eladásának tekintjük. (…) Franciaországban, ahol több száz nemzeti kisebbség él, sosem fogják azt látni, hogy az emberek ilyen jogokat követeljenek maguknak, amelyeknek egyébként semmi közük nincs az európai törvényekhez” – fogalmazott Tomac a PMP országos végrehajtó tanácsa ülésének végén.

Először is. Több olyan város is van a ti rongyos országotokban, ahol többségben vannak a magyar anyanyelvűek. Tehát ezeken a területeken javaslom, hogy a román legyen a második hivatalos nyelv. Másodszor, pont a franciákat felhozni példának, elég rossz húzás. Mivel a régi gyarmati rendszernek, valamint a mostani liberális felfogásuknak hála állnak úgy, hogy megszámolni sem tudják, hányan és hányféleképpen makognak már francia földön olyanok, akik nem is ott születtek.

De természetesen Tomac itt nem állt meg, elvégre ha valamit csinálunk, azt csináljuk rendesen. És ha hülyeségeket beszélünk, ez akkor is igaz.

„A román nyelv is az Európai Unió hivatalos nyelvei közé tartozik, és minden román állampolgárnak – nemzetiségtől függetlenül – „megtiszteltetés” kellene hogy legyen, hogy ezt használhatja a román állami intézményekben. Nem értem, miért okozna problémát tisztelettel és lojalitással viszonyulni az állam hivatalos nyelvéhez, ez a politikai engedmény pedig megengedhetetlen. A budapesti kormánynak éppen elég problémája van otthon, nem kellene még azt is megszabnia, hogy mit tegyünk mi itt Bukarestben” – vádaskodott a PMP elnöke.

Igen. A budapesti kormánynak éppen ti vagytok az egyik legnagyobb problémája. Hogy próbáljátok semmibe venni a magyarok jogait, akik Trianon miatt a határ rossz oldalán maradtak. Ezért inkább Tomac „barátom” te érezd magad megtisztelve, hogy magyarok élnek köztetek. Elvégre ti románok vagytok azok, akik utat építetek és fal lesz belőle, és persze az építészetben is élen jártok. Erre vagy büszke?

1
https://trianon100.blogstar.hu/./pages/trianon100/contents/blog/75873/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-07-13 12:41:40
Csak nézzék meg tüzetesen ennek a román állatnak a pofáját, mert az mindent elárul erről a sz@rjankóról, meg persze a többi szőröstalpú vadoláhról is !!!!!!!
FIGYELJ F.......KALAP !!!!!
• Neked, - mint kívülállónak – mi a véleményed az intelligenciáról?
Aztán még valami, te hülyegyerek:
Kétségtelen, hogy a felmenőid sem voltak észkombájnok, de te aztán kivételesen ostoba baromnak sikeredtél.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?