Blogolj!

Közel egy tonna kokainnak vesztette nyomát a román rendőrség

Ragnar Volarus

Egy tonna nem kevés. Ennyi búzából rengeteg liszt, és aztán kenyér készülhet. Kábítószerből pedig elképesztő mennyiség, és hatalmas pénzösszeg. A román rendőrök utóbbiból vesztettek el közel 1000 kilónyit.

Illusztració - Fotó: stirileprotv.ro

De mégis hova a búbánatba tűnhet el csak úgy nyomtalanul 30 zsák, azaz szinte egy tonna kokain? David Copperfield erre egy egész mutatványt tudott volna építeni, de hasonlóan tehetségesek a tulceai rendőrök, akik ezt felkészültségüknek köszönhetően meg is valósították. Ám nekik a világhírnév helyett most munkahelyi gondatlanság gyanújával indult eljárással kell beérniük.

A román rendőrség vezetője, Ioan Buda rendőrkapitány jelentette be, hogy ügyészségi eljárást kezdeményezett a tulceai rendőrőrs kábítószer- és szervezett bűnözésellenes osztályának tagjai ellen amiatt, ahogy a Fekete-tengeri nagy kokainfogás ügyét kezelték. A rendőrkapitány szerint a tulceai rendőrök értesültek a nem mindennapi fogásról, de nem jelentették időben. Sőt, nem is éppen villámgyors reagálásuknak köszönhetően végül „elvesztették” a tonnányi kokaint, amely így a kábítószercsempészek birtokában maradt.

Ám még furcsábbá teszi a történetet, hogy a rendőrség az ügyet illetően csak lapult, mint kaki a fűben, és csak azután kezdett el vizsgálódni, hogy a G4Media.ro terjedelmes anyagban számolt be a tulcea rendőrök mulasztásairól.

Az újságírók két rendőrkézre került kábítószercsempész, az anyag fuvarozásával foglalkozó szerb állampolgár vádiratából derített fényt a rendőri mulasztásra. Amiből végül egy igazán kacifántos kis komédiát lehetne forgatni.

A sztori úgy kezdődött, hogy Sarichioi településen egy portás 30 zsák kokaint talált egy zárt teherkocsiban. Ezt törvénytisztelő állampolgárként jelentette is a rend nem túl éber őreinek. Az autót – mint később kiderült - a szerbek hagyták ott kulcsostól, miután összevesztek amiatt, hogy hiányzott a kábítószerből. A hős portás tovább csökkentette a mennyiséget, kivett egy zsákkal a kábítószerből és odaadta a helyi rendőrőrs vezetőjének. Aki nem egy kapkodó idegbeteg, mert mire riasztotta a kollégáit, a szerbek addig simán átpakolták az árut két másik járműbe. A helyszínre kiérkező rendőrök ezután már csak egy rakomány WC-papírt találtak. A vádirat szerint a csempészek két külön teherkocsival léptek le, egyiküket Buşteni-ban, másikat a Vaskapunál érték utol a rendőrök, de a drognak hűlt helyét találták. A román rendőrség szerint az egy tonnányi kokain még mindig az országban lehet, csak éppen fogalmuk sincs, hogy hol.

Az ellenben biztos, hogy Sir Arthur Conan Doyle nem román rendőrökről mintázta Sherlock Holmest, de itt a piros, hol a pirosban is elég gyengén teljesít a Politia.

https://trianon100.blogstar.hu/./pages/trianon100/contents/blog/76109/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?