Blogolj!

Tombol az őrület: Slota szerint Orbán elfoglalta Dél-Szlovákiát

Pintér M. Lajos

Nagyon-nagyon messzire gurult a magyarfóbiás szlovák politikus gyógyszere. Ján Slota a tűzzel játszik, amennyiben a magyarellenes indulatokat táplálja. Bugár Béla aggódik.

Ha nincs baj, majd Slota csinál: felpörgette a magyarellenes uszítást. Fotó: Facebook

Bár ne tette volna, de sajnos megtette. Hosszú évek hallgatását törte meg Ján Slota, aki a tőle megszokott, mégis megszokhatatlan stílusban és hangnemben rongyolt bele a magyarságba. A Szlovák Nemzeti Párt egykori elnöke fia Facebook-oldalán tett közzé videót a hónap végi választások apropóján, a szlovák belpolitikai helyzetet elemezve. Naná, hogy a magyarságba mártotta mérgezett kését, ráadásul olyan összeesküvés-elméletet adott elő, ami párját ritkítja.

A Paraméter beszámolója szerint a felvételen a volt pártvezető arról beszél, hogy

„a Szlovák Nemzeti Párt párttagjainak döntő többségét szintén felháborítja Danko kapitány tevékenysége, aki lassacskán már együtt alszik Bugárral. Danko a pártja által irányított minisztériumon keresztül hozzájárult a dél-szlovákiai szlovák iskolák tönkretételéhez, arrafelé a szlovák gyerekeknek lassan már magyar iskolába kell járniuk.”

Szerinte

Orbán Viktor magyar kormányfő „óriási milliókat önt” a dél-szlovákiai önkormányzatokba, így a régió „gyakorlatilag már Magyarország igazgatása alatt van.”

Sajnálattal jelentjük, Slota konteójában vajmi kevés az igazság: a Trianonban lenyúlt területek igazgatása a szlovák állam feladata és felelőssége. A magyafóbiás politikus mindenesetre azt javasolja, senki se szavazzon a Szlovák Nemzeti Pártra, támogassa ehelyett a Štefan Harabin-féle Vlasťot, hogy végre újra a „hazafiság” győzedelmeskedhessen Szlovákiában.

Az érintett pártelnök, Andrej Danko egyelőre a bölcs hallgatást választotta, szóra sem méltatta egykori felettesének fröcsögését. A Híd párt elnöke, Bugár Béla viszont a Facebookon reagált. Azt írta, örül annak, hogy Slota már a politikai nyugdíját tölti, semmilyen hatást nem gyakorol a társadalomra, és hogy a szlovák–magyar feszültség a múlté. Kicsit azért mégis aggódik, miután a szélsőséges bajkeverő odacsinált az egyre kedvezőbben alakuló államközi kapcsolatok terített asztalára.

„Hozzá kell tennem, hogy Ján Slota videója intő jel Szlovákia számára. Főleg Dél-Szlovákia számára. A szlovákok és magyarok közti nyugodt kapcsolat, amelyen éveken át dolgoztunk, nem magától értetődő”

– hívta fel a figyelmet.

https://trianon100.blogstar.hu/./pages/trianon100/contents/blog/90607/pics/lead_800x600.jpeg
Felvidék,Ján Slota,magyarellenesség,magyargyűlölet,magyarság,Szlovákia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?